МОЈИ КОРЕНИ
КОРПА

О Нама

Жеље и идеје везане за стварање и осмишљавање мисије и бренда МОЈИ КОРЕНИ утемељене су у величанственом предању и традицији нашег народа. Дубоко укорењени у славне победе, у веру заслужену љубављу, а плаћену страдањем, укорењени у идеале чојства и јунаштва, у ризницу знања и духовности, а баштинећи храброст, достојанство, јунаштво и мудрост наших предака, наших прађедова, верно ћемо служити задацима и циљевима које смо пред себе поставили.

Нијесам ли ти заповједио: Буди слободан и храбар? 

Не бој се и не плаши се; 

јер је с тобом Господ Бог твој куда год идеш. 

ИНав 1.9

МОЈИ КОРЕНИ су, пре свега, духовна перспектива у којој се сусрећу прошлост, садашњост и будућност.

МОЈИ КОРЕНИ, у реалном простору и времену, огледају се у култури дијалога и култури сећања без било каквог идеолошког предзнака.

МОЈИ КОРЕНИ су ту да преузму одговорност и да ”горким лековима” и ни мало лаким причама отрезне мутне очи и умове од заборава, незнања и гордости! 

Колико је у нашој моћи и знању, борићемо се против сваке злоупотребе историјских догађаја и наслеђа, посебно против подмуклих и застрашујуће манипулативних политикантских и идеолошки обојених наратива.

Ако сам позван да се браним ја ћу ћутати,

ако сам позван да браним истину, ја ћу говорити.

Свети владика Николај

Ненаметљивим и непретенциозним образовним и хуманитарним делатностима желимо да, пре свега, упознамо и утврдимо себе. Нисмо ту да изазивамо мржњу и нетрпељивост, напротив - увек ћемо се, на првом месту, освртати на личну одговорност, грешке и промашаје,  јер суочавање, како на индивидуалном, тако и на колективном плану – јесте основни предуслов покајања које је ЈЕДИНА И ИСКЉУЧИВА мера оздрављења и појединаца и заједнице. 

Али исто тако, по срцу, увек ћемо иступити против поништавања саме суштине нашег бића које своје постојање црпи дубоко из КОРЕНА завета, страдања и слободе!

Јер без КОРЕНА нема ни стубова, ни лозе, нема изданака, нема ни плодова!

Зато смо ту, да се опомињемо у две речи, а у једном крсном симболу – У „МОЈИМ КОРЕНИМА“!

Вук на овцу своје право има ка тиранин на слаба човјека;

ал тирјанству стати ногом за врат,

довести га к познанију права,

то је људска дужност најсветлија!

Петар II Петровић Његош